dilluns, 30 de desembre del 2013

Gestió d'arxius

Per a poder gestionar bé les nortes arxius, ja sigui en xarxa on en el nostre ordinador hi ha dues manaeres de fer-ho:

Gestió d'arxius: són aquells arxius que tenim en el nostre ordinador o bé en els llocs web. Es parla de gestió per tal de poder endreçar tots aquests documents que anem creant. En un ordinador es poden organitzar amb diferents carpetes, però això té un inconvenient i es que aquests documents només els tenim en aquest ordinador en concret, és per això que avui en dia hi ha la gestió d'arxius on-line.

Gestió d'arxius on-line: aquesta gestió ens permet tenir tots els documents que nosaltres haguem creat en programes en xarxa a qualsevol ordinador. Actualment els programes que més es coneixen són: Googlr Drive i Dropbox.

dissabte, 28 de desembre del 2013

Slideshare



Slideshare és una pàgina web gratuït que els seus usuaris poden compartir presentacions com ara Power Points, o altres. És uns comunitat educativa i alhora professional, ja que en algun moment determinat pot ajudar a ensenyar o bé estudiar algun tema, ja que les presentacions es poden descarregar. Les publicacions que es poden fer poden ser o bé públiques o privades, la persona ho pot escollir. 

És una pàgina molt útil, perquè permet compartir aquest contingut amb altre gent a partir de blocs o altres xarxes. Us deixo aquest link per si voleu aprendre més sobre aquest programa: 




divendres, 27 de desembre del 2013

Scribd



Scribd és una pàgina web que és com una biblioteca però digital on els lectors poden compartir i publicar diferents documents de tots els tipus. 

Aquest projecte es va iniciar a San Francisco al 2007, i des de aquell moment ja hi ha molts milions de llibres i documents en xarxa. Per poder accedir a Scribd s'ha de creat una conta i una vegada s'ha creat la conta es té un accés il·limitat a tots els llibres o documents. Scribd està disponible per ordinadors, mòbils i tablets. 



dilluns, 23 de desembre del 2013

Picassa

Sabeu que és Picassa?

Picassa és una eina de Google que serveix per organitzar i retocar les fotografies, també té un lloc web integrat per a compartir fotografies.L'Objectiu de Picassa és la usabilitat, de manera que sigui molt fàcil d'utilitzar per qualsevol usuari.

La principal funció del programa consisteix en organitzar les fotografies de l'ordinador, tot ordenant-les en carpetes, i col·leccions per ordre cronològic. També permet fer retocs a les fotografies.

Exemple: 



dimecres, 18 de desembre del 2013

Conceptualització de la naturalesa de l'aprenentatge amb l'ordinador. James Crook

Avui us parlaré de les diferents metàfores que ha distribuït Charles Crook, on podem veure que, mitjançant la tecnologia es pot ensenyar i ajudar a aprendre amb l’ordinador.

Les metàfores són les següents:

-La metàfora tutorial (l’ordinador com a tutor): en aquesta metàfora, és l’ordinador qui fa de professor, per tant, l’ordinador és qui ensenya a l’alumne com a model d’aprenentatge. L’alumne ha de respondre unes preguntes que són avaluades per l’ordinador. És un aprenentatge individual i ajuda a avançar molt. Un exemple per poder posar en pràctica aquesta metàfora podria ser: 


-La metàfora de la construcció (l’ordinador com a alumne): en aquesta metàfora és l’alumne qui controla a l'ordinador. L’alumne ha d’experimentar i explorar unes activitats que ell mateix haurà de realitzar, per tant està en l’ambient d’aprenentatge. Scratch és un programa molt útil per treballar la metàfora de construcció. En aquest programa podem controlar l’animal, objecte o element que volem, i que aquest faci allò que nosaltres volem que faci. Ho farà amb els passos que li haurem donat abans.


-La metàfora del laboratori (l’ordinador com a simulador): fa referència als simuladors que podem utilitzar des dels nostres ordinadors. Són una evolució dels sistemes tutorials que permeten fer un aprenentatge per descobriment, on l'alumne és qui pot manipular el programa.
Dos programes que són uns exemples clars serien: Crayon Physics, i Proyecto Grimm y La Doctora Xinxeta.




-La metàfora de la caixa d’eines ( l’ordinador com una eina): l'ordinador com a eina de treball és un dels fets que és més es veuen en la nostra vida diària. En una escola és convenient que els alumnes utilitzin aquesta eina per tal de poder fer activitats interessants i que estiguin relacionades amb experiències o preocupacions que puguin tenir. Aquesta doncs, és una manera d'aconseguir que els alumnes es motivin per aprendre i també saber manejar les noves tecnologies. 

dimarts, 17 de desembre del 2013

Diari de seminari: cloenda


Hola!

Avui ha estat l'últim dia de seminari d'aquest primer semestre.


Primer de tot hem començat a fer els nostres arbres de Nadal. Ahir vam quedar que totes portaríem una cartolina de color verd per fer l'arbre, i també una d'un altre color per així poder fer uns cercles i escriure-hi un adjectiu per a cada companya. Havia de ser un adjectiu que les definís. Aquesta activitat ha estat molt divertida, i alhora també hem treballat com un equip!

Quan hem acabat de fer l'arbre de Nadal, hem començat a preparar l'esmorzar que ahir vam decidir que faríem, hi havien donuts, canyes de xocolata, un pastís amb els nostres noms...molt de menjar i molt bo.
 Amb aquets 3 mesos de seminari he pogut aprendre moltes coses, i també he après molt de les meves companyes.


Us desitgem un molt bon Nadal!!!

Presentacions Publicació Digital

Avui a la classe hem presentat a la classe el nostre treball del bon comunicador. El meu grup, format per la Cristina Taberner, Ivette Martí, Aina Masseguer, Ariadna Muñoz i jo, durant uns mesos hem estat seguint a l'Albert Om, ja que creiem que és un bon comunicador.



També amb el decàleg que vam realitzar de "com parlar bé en públic" em pogut observar que compleix els deu punts, que són aquets:

-Frases curtes i sintaxi simple.
-Separar les frases per pauses i silencis (marcar les pautes).
-Canvis de to i preguntes retòriques amb exclamacions.
-Repetició de paraules o conceptes.
-Jugar amb les opcions i les antítesis.
-Avançar i recular en l'argument del discurs.
-Fer enumeracions.
-Utilitzar connectors
-Posar molts exemples i comparacions.
-Fer ús d'anècdotes i humor.

Totes aquestes afirmacions les podem observar en molts dels seus programes.



dilluns, 16 de desembre del 2013

Diari de seminari:

Avui a seminari la Marina Bover ha fet la seva lectura en veu alta, ha llegit un petit fragment d'un llibre anomenat: "El petit príncep". La Gina ha fet la descripció i interpretació de l'imatge, i per acabar la Mònica Tamayo i la Laura Puertas han exposat la seva actualitat educativa.

L'exposició d'aquesta setmana de l'actualitat educativa, ha tractat de noticies com aquestes:

-Irenen Rigau "A través d'un mecanisme jurídic es vol canviar un model pedagògic d'èxit avaluat per la majoria del Parlament de Catalunya".
-El Govern català exigirà el C1 als professors d'anglès de la borsa d'interins.


Avui també com és l'últim dia de seminari de treball, hem hagut de decidir que faríem a la nostra cloenda de seminari. Durant una bona estona hem estat pensant manualitats per a tindre de record i finalment ens hem decantat per fer un arbre. A més a més, hem estat pensant que podríem portar de pica pica per demà.

diumenge, 15 de desembre del 2013

Benjamin Bloom

Avui us parlaré de la Conceptualització de la naturalesa de l’aprenentatge amb ordinador de Benjamin Bloom.

Benjamin Bloom i altres col·laboradors van classificar les diferents activitats educatives com a Taxonomía de Bloom.
Aquestes activitats educatives estan estructurades jeràrquicament, de més senzilla a més complexa, per tant, per assolir les més difícils haurem d’anar passant els altres nivells.

Pel que fa als tres dominis d’activitats educatives, trobaríem:

-cognitives
-afectives
-psicomotrius

Seguidament, us parlaré del domini cognitiu, ja que incorpora les accions en forma de verbs com a fonament de les capacitats.


Tot seguit, podem observar una taula amb les diferencies de les habilitats cognitives de Bloom i les formulades l’any 2000.


Més tard, a l’any 2008, es va proposar de fer una nova revisió, és la que ara es coneix com a “Taxonomia de Bloom a l’era Digital”.



dissabte, 14 de desembre del 2013

LL

Ahir a la classe de COED, la Rosa ens va proposar un exercici per poder mirar si fallem a l'hora de pronuncia la LL, o si ens costa pronunciar-la en alguna posició. L'exercici que vam fer va ser el següent: 

Primer de tot, la Rosa ens va fer la següent pregunta: Qui pronuncia bé la LL?, algunes persones van respondre que no, i d'altres que si. Per tant, el que vam fer va ser, fer dues files, una d'elles era de les persones que havien dit que no, i l'altre de les que havien dit que si. 
Seguidament, la Rosa va anotar tres paraules a la pissara de l'aula. Aquestes tres paraules contenien la doble ela, però en diferents posicions de la paraula. L'objectiu d'aquest exercici era saber realment si fallàvem en una posició en especial, en totes, o també hi van haver casos que era per manca d'esforç. 

Amb aquest exercici vam poder veure si la nostra pronunciació era correcte o no, i també va servir per poder ajudar en aquells companys que els i costa. A les persones que els i costa, la gran majoria era perquè  a casa seva parlen castellà. 

divendres, 13 de desembre del 2013

Web 2.0

Sabeu que és la Web 2.0?



Avui us explicare que és. Doncs bé, és una web social per fer intercanvi d’informació, on els usuaris són els creadors del contingut, de manera que decideix, etiqueta, crea, comparteix, organitza, selecciona... Habitualment el terme Web 2.0, s'associa amb les aplicacions web que faciliten la compartició interactiva d'informació, el disseny centrat en l'usuari i la col·laboració dins el World Wide Web. 


Que permet un lloc Web 2.0?


Permet interactuar amb altres usuaris o  bé canviar el contingut del lloc; enfront dels llocs web no interactius on els usuaris es limiten a mirar passivament la informació que se'ls proporciona.


El concepte "Web 2.0" va ser esmentat per primer cop per O'Reilly Media el 2004, referint-se a la percepció que la segona generació de la Web es basava en comunitats i en serveis d'allotjament que faciliten la col·laboració i en el fet de compartir entre usuaris espais per a fotografies, textos i vincles amb altres "llocs Web" (Web-sites), els tres exemples més clars són Flickr i Youtube


Etiquetes

Sabeu que són les etiquetes?

Doncs avui us ho explicaré. Les etiquetes són una eina d’organització de les entrades al nostre blog, són molt útils ja que ens ajuda a trobar més fàcilment les entrades d’un tema en concret del blog, perquè estan dividides en subgrups.

És una eina molt senzilla i útil alhora que hem de buscar un tema que ens interessa, perquè nomes cal pitjar sobre, de manera que et portarà solament en aquella entrada. També és una manera de no perdre tant el temps buscant-ho, i així es pot anar més al gra.

Les etiquetes les trobem al final de tot de cada entrada. Aquí podem veure una imatge:



Com afegir l’apartat d’etiquetes?


Doncs bé, primer de tot s’haurà d’entrar a format, i després pitjar sobre: afegir un gadget. Una vegada pitjat el boto, ens sortiran un ventall de gadgets a escollir, nosaltres escollirem el que s’anomena: etiquetes. Un cop afegit aquest gadget, podrem tenir en el lateral dret aquest apartat. 





Una vegada ja tenim el gadget posat, abans de pública una entrada caldrà anar al lateral dret i pitjar sobre: etiquetas. En la següent imatge ho podrem veure: 


En el espai en blanc, s'ha de posar el nom de l'etiqueta. 

dimarts, 10 de desembre del 2013

Diari de seminari:

"Sólo es el principio"


Avui a l'hora de seminari hem anat al Auditori, juntament amb els altres seminaris per veure una pel·lícula que s'anomena: "Sólo es el principio". Aquesta pel·lícula és en francès, però l'han posada subtitulada en castellà.

En aquesta pel·lícula els protagonistes són els alumnes, que tenen uns 4 o 5 anys, amb l'ajut de la professora van reflexionant sobre temes del dia a dia, com ara la pobresa, l'amor, les parelles, la mort o la llibertat. 
És molt interessant el paper que fa la mestra a l'hora de parlar sobre aquets temes, sobretot perquè fa preguntes a partir de coses que diuen els nens, i els fa reflexionar i pensar el perquè de les coses. També em sembla molt correcte que la professora no diu en cap moment això està bé o això està malament, ja que són reflexions dels alumnes i s'han de respectar. 

Amb aquesta pel·lícula et fa canviar l'idea que tenim nosaltres de la filosofia, ja que en moltes escoles no parlen d'aquets temes com es pot veure en la pel·lícula, i penso que és una bona metodologia d’aprendre la filosofia des de ben petits.

A continuació podreu veure un petit tràiler: 

Exposicions d'identitat i territori

Després de casi cuatre setmanes, avui ha estat l'últim dia de les exposicions dels treballs d'identitat i territori. Aquest treball consistia en explicar els sentiments que tens sobre un tema en concret, però no es tractava d'explicar el tema, sinó el que et transmet. Hem pogut veure molts temes diferents. 

La finalitat que tenia aquest treball era que a partir d'imatges, videos, anectodes, experiencies... pude transmetre al públic els sentiments d'aquell tema.

Per acabar, hem estat resumin aquestes cuatre sessions d'exposició. Al principi els que ho van fer primer no tenien un referent per la seva exposició, però és va notar una millora per  ales seguents. Tot i que a la última classe d'exposició, algunes han estat una mica fluixes, ja que sabien les coses que s'havien de fer i les que no.



dilluns, 9 de desembre del 2013

Diari de seminari:


Hola!

Avui a seminari la Meritxell ha fet la lectura en veu alta, ha llegit un fragment d'un article de Lluis Castellanos. La següent lectura ha estat la meva, he llegit un conte anomenat "Cicatrius", he escollit auqest conte ja que vaig veure que podría pràcticar el tema de les mirades al públic, i també perquè em va agradar molt. Aquesta és la segona vegada que faig la lectura en veu alta, ja que la primera no va anar del tot bé, però ara la Rosa m'ha dit que he millorat molt, i és algo que em fa sentir satisfeta del meu esforç.

Avui la Noelia Montero i l'Ingrid Carreras, ens han fet la descripció i interpretació de l'imatge. Però abans d'acabar la classe, hem estat parlan del llibre "Va de mestres" , de Jaume Cela i Juli Palou.
La Rosa, ens va manar que fessim un treball d'aquest llibre, consistia en escollir els 5 fragments que més ens interpel·lin, i després reflexionar el perquè d'aquets cinc fragments.


Va de mestres

diumenge, 8 de desembre del 2013

Padlet

Sabeu què és Padlet?


El nostre professor de G-TIC ens va explicar que era una eina que serveix per a poder guardar i també poder compartir continguts multimèdia on-line a partir de la pàgina web del programa. Aquest es pot utilitzar a nivell personal o bé de manera col·laborativa, és a dir, tracta de tenir un suro on poder penjar informació.

Aquesta eina és força pràctica, ja que es pot compartir i penjar diferents fitxers i a més a més, no cal registrar-se per poder gaudir d'aquest suro. Per poder entendre-ho millor, us deixo una presentació que explica més detalladament el funcionament d'aquesta aplicació:


dijous, 5 de desembre del 2013

Word


Ho sabem tot del Word?

Avui a la classe de G-TIC, hem estat treballant amb Microsoft Word, m'he adonat de que moltes de les coses que ens deia el professor no les sabia. Especialment ens ha ensenyat a fer 3 maneres de citacions. 

Hi ha 3 maneres de poder fer citacions en el Word, són les següents:

1.És necessari citar l’autor, el nom del llibre i també l’any en el que s’ha publicat.

Per poder fer això primer de tot, haurem d’anar a “referències” i afegir una cita. Desprès, agregar una nova font i seguidament completar els apartats de noms i cognoms, títol, any, ciutat i editorial.
Una vegada fet això, haurem de seleccionar com volem que sigui la nostra bibliografia, és a dir, si volem que sigui estil APA, 5 edició, o bé ISO 690. Finalment, l’haurem de posar com a “trabajos citados”.

2. Una vegada ja ha estat citat l’autor hem d’anar a referències i afegir una cita, i seguidament omplir el nom i cognoms de l’autor, el nom del llibre, l’any de publicació i l’editorial. Si anteriorment ja hem citat en la frase l’autor, haurem d’anar a referències per editar-ho. Finalment, podem eliminar l’autor i el títol.

3. Per fer una bona referència d’allí on hem extret una cita, s’han de seguir uns passos.
Primer de tot, si la cita es curta haurem de copiar-la entre cometes, si no s’haurà de canviar el tamany de la lletra i també els marges. Després haurem d’escriure el número de la pàgina i eliminar el títol i l’autor.

Avui el Jordi, també ens ha ensenyat a utilitzar el teclat.

  1. Control + inici, ens portarà a dalt de la pàgina
  2. Control + fin, ens portarà al final de la pàgina
  3. Control + enter, serveix per canviar de pàgina
  4. Control + fletxes amunt o avall, serveix per canviar de paràgraf
  5. Control + fletxes dreta o esquerra, serveix per saltar de paraules
  6. Per canviar la lletra, estil o el tamany caldrà seleccionar solament una paraula i amb el botó dret premem  actualitzar.                               
Ens ha servit d'una gran ajuda, ja que aixi podem anar més ràpid. 

PicMonkey

Bon dia a tots!

Coneixeu l’aplicació PicMonkey?

PicMonkey és un editor d’imatges on-line. El funcionament és molt senzill ja que té una sèrie de funcions bàsiques: retallar per seleccionar una part de l’imatge, girar l’imatge, canviar els nivells d’exposició, modificar els colors, canviar el tamany...A més a més, també té diferents efectes i marcs que es poden aplicar i donà l’opció de fer collage. Per a que ho pugeu entendre millor, us ensenyaré com és fa.

Primer de tot, hem d’escollir si volem fer un retoc d’una imatge o bé crear un collage. En el meu cas, he escollit retocar una imatge.


Una vegada hem picat sobre: “Edit a Photo”, ens donà l’opció d’agafar una fotografia de l’ordinador, de dropbox...Jo la he agafat de l’ordinador.

A partir d’aquí, ja podem començar a retocar la Nostra imatge. Per guardar-la, només cal pitjar sobre el boto: “save”. Recomano aquesta aplicación ja que és molt senzilla i útil.

dimarts, 3 de desembre del 2013

Diari de seminari:

Hola!

Avui a seminari ens ha donat temps a parlar de moltes coses força interesants. Primer de tot l'Ainoa Sarroca, ha fet la lectura en veu alta, ens ha llegit un fragment d'un llibre anomenat: "Tot el que podríem haver estat tu i jo si no fóssim tu i jo", de Albert Espinosa. 

L'Ingrid i la Gina, ens han exposat el seu seguiment de l'actualitat educativa. Han tractar de notícies com ara les Beques Erasmus, les retallades del 22% i d'altres. Però amb la que més es van centrar com a notícia rellevant va ser l'aprovació de la Llei Wert, per 136 vots a favor, 81 en contra i 3 en blanc. Quan ens van dir la notícia totes ens vam quedar amb la boca oberta, ja que no ens ho esperavem. També ens han informat de que hi han hagut petits canvis, un d'ells la eliminació de l'assignatura de CMC (ciències del món contemporani), l'any 2017-2018 serà l'últim any que es realitzarà la selectivitat. 

Més tard l'Ainoa ens ha llegit un article que va trobar a la Vanguardia anomenat: "El nivell cultural dels futurs mestres". Aquest article ha creat molt debat entre nosaltres, i hem estat posant en comú els comentaris que ens deia la gent quan diem que fem educació infantil. Molta gent pensa que només pintem i que no fem res, però qui diu això realment no sap el que diu. 

Per últim, em estat ensenyant a les nostres companyes la nostra setmana de pràctiques i reflexió amb un montatge audiovisual.  

Tots ho podem aconseguir

Avui he presentat el meu treball d'identitat i territori amb la meva companya: Marina Vives.

El nostre treball d'identitat i territori, l'hem anomenat: "Tots ho podem aconseguir", ja que hem parlat de les nostres experiències amb persones amb una discapacitat física.

Tot va començar, quan a la classe de GTIC, el Jordi ens va dir que havíem de fer aquest treball per parelles. Com era el començament de curs, tampoc coneixia a molta gent, i vaig veure a la Marina, i li vaig preguntar si tenia parella per fer el treball, com hem va dir que no, doncs vam decidir fer-lo juntes. Una vegada decidit de fer-lo juntes, vam quedar un divendres per a poder parlar i veure que teníem en comú i així poder escollir un tema del treball.

Havia de ser alguna cosa que ens identifiques a les dos. Com ja he dit abans, era començament de curs i no ens coneixíem, per tant, encara era més difícil, però parlant,  vam veure que les dues teníem en comú amic o amiga amb una discapacitat física. Per tant, vam decidir que volíem viure una experiència juntes, amb persones amb una discapacitat física realitzant un esport.

Bé, quan vam decidir que volíem viure una experiència juntes vam començar a buscar informació, i primer de tot vam trucar a l'Institut Guttman, però ens van dir que ells no realitzaven events esportius. Però, ens van donar el contacte de Jearson Galarraga, que és un representant de l'Associació ECOM. Ells ens van concertar una entrevista, però les activitats que ens van proposar de fer, tampoc era el que buscàvem. Per tant, ens va dir que ens podia proporcionar el contacte de Diego Lozano, responsable de la Federació Catalana d'esports per a persones amb una discapacitat física.

Quan vam poder contactar amb Diego Lozano, ens va dir que si volíem podíem anar a l'escola esportiva de Cornellà a participar en un entrenament de basquet. Així doncs, vam decidir que era una molt bona oportunitat, i vam anar. Va ser una experiència inoblidable, ja que tant a la Marina com a mi ens va fer madurar, i alhora ens va servir per poder ajudar i comprendre millor als nostres amics.

Finalment, aquí he posat el Prezi que nosaltres vam fer.