dijous, 28 de novembre del 2013

Mapes Conceptuals

Els mapes conceptuals van ser creats per Joseph D. Novak, actualment s’han convertit en una tècnica fonamental i molt útil per a representar el pensament a l’educació.

Avui en dia també, ens serveix com una eina de suport que ens permet organitzar de manera més estratègica els conceptes, a partir de connectors i fletxes. 

Avui a la classe de G-TIC, el Jordi ens ha ensenyat un programa que serveix per a fer mapes conceptuals, anomenat Cmap Tools. Primer de tot, ens ha donat un text breu, que és el seguent: 

"El Dinar de Nadal

Per Nadal tota la família es reuneix a casa l'àvia Maria, ella fa el dinar per tots i aquest normalment consisteix en una escudella, un plat de carn i també neules i torrons de postres.
Com que l'Àvia ja es gran, normalment l'ajuden els seus dos fills en Joan i el Marc. 

En el dinar coincideixo amb les meves cosines i els meus cosins: La Maria, la Paula, en Genís i l'Eduard que són fills del meu oncle Marc. Cal dir que és un moment entranyable en el que parlem de totes les coses que ens han passat al llarg de l'any ja que ells no viuen a Barcelona com jo sinó que viuen a New York. Com sempre en arribar als postres en Genís fa el típic número amb els torrons d'Alacant i fa veure que se li trenca una dent. Tothom riu menys la seva mare que pensa en el que costa el dentista. 


La meva germana, la Maria també ve al dinar, i auqest any ho fa amb el seu fill, en Ramon, que no menja ni escudella ni carn ja que encara té 3 mesos. 


El dinar comença puntualment a les dues del migdia i acaba sempre a la mateixa hora, a les 5 de la tarda."

Una vegada llegit el text, ens ha dit que amb l'utilització de Cmpa Tools, havíem de crear un mapa conceptual. Per a que pogueu veure millor com funciona aquest programa, que s'ha de descarregar d'internet, us deixo un tutorial de YouTube. 

Espero que pogeu gaudir d'aquest programa!


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada