dijous, 28 de novembre del 2013

Com crear o modificar artícles de Viquipèdia

A la classe de G-TIC vam treballar la Viquipèdia, i el nostre professor ens va proposar posar-ho a la pràctica per tal que quedés més clar i així ho puguem interioritzar millor.

Així doncs, s'ens va proposar crear o modificar un artícle de Viquipèdia, la meva companya Cristina i jo vam decidir que modificariem l'artícle anomenat: Medicament. 

Però primer de tot van haver de crear un usuari per tal de poser-ho modificar, una vegada enregistrades vam buscar l'article i vam premer el botó : "modificar". 



Una vegada ens surt el tipus de lletra i la mida vol dir que ja podem començar a modificar aquest artícle.   Però primer de tot ens hem d'assegurar que la informació que volem modificar sigui correcte i útil per els altres usuaris. 
La meva companya Cristina i jo, vam decidir que estaria bé afegir alguns exemples en l'apartat de Classificació de medicaments, i més concretament medicaments segons la prescripció mèdica. 


Una vegada escrits les exemples vam premer el botó :"guardar". Primer vam voler assegurar-nos que estava publicat, i només vam poder veure com s'havia modificat un dels exemples que nosaltres vam escriure, ho podem veure en la següent fotografia. Però al cap d'uns dies al entrar-hi vam veure que la nostra modificació va ser eliminada. 



A més de l'exemple que no va ser guardat, voliem també afegir una fotografia d'una recepta, com no va ser publicada, he decidit que la publicaré aquí per tal que tothom pugui veure clarament com és una recepta d'un medicament.  


Aquesta activitat m'ha fet canviar l'opinió sobre la Viquipèdia, ja que anteriorment pensava que la informació no era correcte ja que tothom pot modificar o crear un wiki. Però he pogut observar com aquesta informació passa per uns filtres que analitzen la informació i la classifiquen per tal de veure si allò que es vol modificar és correcte. Per tant, aquest fet fa que pugui confiar més en aquesta enciclopèdia. 

Així doncs, animo a tothom a que aporti els seus coneixaments per tal que tothom pugui enriquir-se.



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada