divendres, 29 de novembre del 2013

Dia de poesia

Avui a la classe de COED, hem començat a fer les primeres recitacions dels poemes. Primer de tot, hem convertit l'aula en un auditori, i després per parelles o individual hem anat sortint a recitar el poema.

Quan una persona ha de recitar un poema, és important que el públic estigui receptor, ja que l'orador ho agraira molt. L'orador ha d'intentar evitar els nervis, i tenir un bon llengiatge tant verbal com no verbal.
A nosaltres, la Rosa ens ha donat l'opció de fer tancar els ulls al públic, ja que això ajuda a l'orador a estar més tranquil.

Les primeres en sortir a recitar el poema hem estat la Cristina i jo. Personalment m'he posat molt nerviosa, i no m'ha sortit com havia estat enssetjant els dies anterior, però he pogut acabar de recitar la meva part. D'altre banda, la meva companya ha acabat el poema i ho ha fet molt bé. 

Ha estat una experiència no molt bona per la meva part, però se que poc a poc anirè perden la por al sortir a parlar en públic.

Aquest és el poema de Joan Maragall que hem recitat la Cristina i jo: 


En una casa de pagès hi havia
una donzella que tenia
els disset anys d'amor: i era tan bella,
que la gent d'aquell volt
deien: "És una noia com un sol".
Ella prou la sabia
la parentela que amb el sol tenia,
que cada matinada
per la finestra a sol ixent badada
l'astre de foc i ambre
li entrava de ple a ple dintre la cambra, 
i ella nua, amb delícia,
s'abandonava a la fulgent carícia.
De tant donar-se a aquestes dolces manyes
va ficar-se-li el sol a les entranyes,
i ben prompte sentia 
una ardència dins d'ella que es movia.
"Adéu, la casa meva i els que hi són;
jo prenyada de llum me'n vaig pel món".
De tots abandonada,
va començar a rodar per l'encontrada.
Estava alegre com l'aucell que vol,
cantava tota sola,
cantava: "So l'albada
que duc el sol a dins i en so rosada.
Els cabells me rossegen,
els ulls me guspiregen,
els llavis me robiegen,
en les galtes i el front tinc el color
i al pit la gran cremor,
tota jo so claror contra claror".
La gent que a sentia
s'aturava admirada i la seguia,
la seguia pel pla i per la muntanya
per sentir-li cantar la cançó estranya
que l'anava embellint de mica en mica.
Quan ella va sentir-se prou bonica,
va dir: "M'ha arribat l'hora",
va parar de cantar, i allà a la vora
entrava a una barraca que hi havia.
La gent que a l'entorn era
sols veia un resplendor i sols sentia
el gemec poderós de la partera.
De sobte, les clivelles
del tancat van lluir igual que estrelles.
De seguit s'aixecà gran foguerada,
tota la gent fugia esparverada,
i en la gran soledat només restava
un nin igual que el sol, que caminava
i deia tot pujant amunt la serra:
"Jo vinc per acostar el cel a la terra...".


dijous, 28 de novembre del 2013

Mapes Conceptuals

Els mapes conceptuals van ser creats per Joseph D. Novak, actualment s’han convertit en una tècnica fonamental i molt útil per a representar el pensament a l’educació.

Avui en dia també, ens serveix com una eina de suport que ens permet organitzar de manera més estratègica els conceptes, a partir de connectors i fletxes. 

Avui a la classe de G-TIC, el Jordi ens ha ensenyat un programa que serveix per a fer mapes conceptuals, anomenat Cmap Tools. Primer de tot, ens ha donat un text breu, que és el seguent: 

"El Dinar de Nadal

Per Nadal tota la família es reuneix a casa l'àvia Maria, ella fa el dinar per tots i aquest normalment consisteix en una escudella, un plat de carn i també neules i torrons de postres.
Com que l'Àvia ja es gran, normalment l'ajuden els seus dos fills en Joan i el Marc. 

En el dinar coincideixo amb les meves cosines i els meus cosins: La Maria, la Paula, en Genís i l'Eduard que són fills del meu oncle Marc. Cal dir que és un moment entranyable en el que parlem de totes les coses que ens han passat al llarg de l'any ja que ells no viuen a Barcelona com jo sinó que viuen a New York. Com sempre en arribar als postres en Genís fa el típic número amb els torrons d'Alacant i fa veure que se li trenca una dent. Tothom riu menys la seva mare que pensa en el que costa el dentista. 


La meva germana, la Maria també ve al dinar, i auqest any ho fa amb el seu fill, en Ramon, que no menja ni escudella ni carn ja que encara té 3 mesos. 


El dinar comença puntualment a les dues del migdia i acaba sempre a la mateixa hora, a les 5 de la tarda."

Una vegada llegit el text, ens ha dit que amb l'utilització de Cmpa Tools, havíem de crear un mapa conceptual. Per a que pogueu veure millor com funciona aquest programa, que s'ha de descarregar d'internet, us deixo un tutorial de YouTube. 

Espero que pogeu gaudir d'aquest programa!


Com crear o modificar artícles de Viquipèdia

A la classe de G-TIC vam treballar la Viquipèdia, i el nostre professor ens va proposar posar-ho a la pràctica per tal que quedés més clar i així ho puguem interioritzar millor.

Així doncs, s'ens va proposar crear o modificar un artícle de Viquipèdia, la meva companya Cristina i jo vam decidir que modificariem l'artícle anomenat: Medicament. 

Però primer de tot van haver de crear un usuari per tal de poser-ho modificar, una vegada enregistrades vam buscar l'article i vam premer el botó : "modificar". 



Una vegada ens surt el tipus de lletra i la mida vol dir que ja podem començar a modificar aquest artícle.   Però primer de tot ens hem d'assegurar que la informació que volem modificar sigui correcte i útil per els altres usuaris. 
La meva companya Cristina i jo, vam decidir que estaria bé afegir alguns exemples en l'apartat de Classificació de medicaments, i més concretament medicaments segons la prescripció mèdica. 


Una vegada escrits les exemples vam premer el botó :"guardar". Primer vam voler assegurar-nos que estava publicat, i només vam poder veure com s'havia modificat un dels exemples que nosaltres vam escriure, ho podem veure en la següent fotografia. Però al cap d'uns dies al entrar-hi vam veure que la nostra modificació va ser eliminada. 



A més de l'exemple que no va ser guardat, voliem també afegir una fotografia d'una recepta, com no va ser publicada, he decidit que la publicaré aquí per tal que tothom pugui veure clarament com és una recepta d'un medicament.  


Aquesta activitat m'ha fet canviar l'opinió sobre la Viquipèdia, ja que anteriorment pensava que la informació no era correcte ja que tothom pot modificar o crear un wiki. Però he pogut observar com aquesta informació passa per uns filtres que analitzen la informació i la classifiquen per tal de veure si allò que es vol modificar és correcte. Per tant, aquest fet fa que pugui confiar més en aquesta enciclopèdia. 

Així doncs, animo a tothom a que aporti els seus coneixaments per tal que tothom pugui enriquir-se.



Glogster

Avui a la classe de G-TIC, ens han ensenyat una pàgina web anomenada Glogster, és una pàgina web on es poden crear pòsters, o bé morals.
Com ja sabem, els pòsters són una ajuda molt gran per a que els alumnes s’interessin més per un tema, a més a més, ajuden a sintetitzar estructurant bé la informació amb imatges i colors.



Moltes professores solen fer els pòsters a mà, ara que ja tenim Glosgter és molt més senzill poder fer pòsters, a més a més, són digitals i podem afegir imatges, text, enllaços, gràfics i moltes coses més.

Com van veure que això funcionava van crear Glogster EDU, que es centra més en pòsters de l’àmbit educatiu. 



Soop.it



Avui a la classe de G-TIC, el Jordi ens ha parlat sobre Scoop.it, sabeu què és?
Scoop.it, és un programa que permet organitzar i ajuntar la informació que a una persona l'interessa i a més a més, pot compartir-la i d'aquesta manera compartir-la. 
Aquest programma permet compatir aquells continguts que la persona trobi nés rellevants per tal que els amics també ho puguin disfrutar. 

El funcionament es divideix bàsicament en tres etapes:

-Buscar i seleccionar les fonts d'un tema que trobem interessant.
-Un cop triades les pagines web interessants, es publicaran automàticament per ordre.
-Per últim, caldrà que l'usuari faci una selecció de les pàgines web seguides i les comparteixi en un diari que es pot consultar sempre en un URL dedicat.

Aquest és un programa força útil per mantenir-se informat sobre aquells temes que més agraden, ja que et van informant. A més a més, pots donar la teva opinió per d'aquesta manera compartir-la. 

Fluxogrames

Els fluxogrames, són un recurs per a organitzar i representar procediments amb la finalitat de resoldre problemes, situacions o bé tasques. Seria com un mapa conceptual, però a més a més, ajuda a resoldre problemes.
També tenen una simbologia molt característica com aquesta:


En l’àmbit de l’educació poden servir al mestre per:

-          Ensenyar al alumne a prendre decisions
-          Planificar tasques relacionades amb el desenvolupament professional


Aquí podem veure un exemple que he extret de Gliffy, un programa que serveix per a fer fluxogrames.



Wordle

Wordle és una pagina web en linia que serveix per a generar "núvols de paraules" del text que nosaltres vulguem.
Els núvols donen més importància a les paraules que apareixen amb més freqüència en el text. També és poden ajustar els núvols amb diferents fonts, dissenys i combinacions de colors. Les imatges que es creen amb Wordle es poden o bé imprimir o guardar-les en la Galeria Wordle per compartir amb els amics.

Exemple: 

                                               

dimarts, 26 de novembre del 2013

Diari de seminari:

Hola!

Ahir a l'hora de seminari la Noelia Montero ens va fer lalectura en veu alta, ens va llegir un text extret d'una web anomenada: "Escola en la nube". Després, la Ivette, va fer la descripció i interpretació de l'imatge, va escollir una fotografia (record), estava feta a Noruega, i ens va explicar que li portava molts bons record d'un viatge amb la familia. 
L'Ainoa també li va tocar fer la descripció de l'imatge, ens va descriure una quadre anomenat: "Reflexions Mediterraneas" de Vicente Romero Redondo. I per últim, la Meritxell ens va exposar la descripció i interpretació de l'imatge, va escollir una imatge fotografica de la platja de San Salvador. 

Exposicions d'identitat i territori

Avui ja és el segon dia que hem fet les exposicions del treball d'identitat i territori.
Quan han acabat les exposicions hem posat en comú els comentaris de la sessió anterior. Hem pogut veure un canvi tant en les persones que han exposat, ja que s'han intercanviat de lloc, com en els suports visuals. A més a més, han sabut controlar millor el temps.

Avui hem comentat que depenen del vídeo que vulguem posar, a vegades és millor posar-lo al començament, i sobretot si hem de posar cites, posar-les en català.

dilluns, 25 de novembre del 2013

Juguem amb el fang


Avui a la classe de visual i plàstica, hem estat treballant amb fang. Hem hagut de portar una fotografia nostra des de 4 punts de vista diferents, per així poder fer-nos amb el fang. No hem tingut temps d'acabar-ho, però ho hem posat dintre d'una bossa per així el pròxim dia poder seguir.

Aquestes són dues de les fotos models per a començar a fer la figura.                                                                  
    



dijous, 21 de novembre del 2013

La viquipèdia

Avui a la classe de G-TIC, hem estat treballant amb la Viquipèdia, que és l’enciclopèdia lliure per a tothom. Molts de nosaltres hem utilitzat la viquipèdia, però realment agafavem informació sense preucupar-nos de si era certa o no.
Realment, com bé diu el nom, és una enciclopèdia lliure per a tothom, per tant tothom hi pot publicar coses, i també editar. Però, abans de ser públicades passen per un revisor, ja que treballa amb idees objectives. És basa en els 5 pilars, que són els següents:
 


-La Viquipèdia és una enciclopedia que incorpora elements de les enciclopèdies generals, i de les enciclopèdies especialitzades. La Viquipèdia no és un diccionari, ni una col·lecció de texts originals, ni un diari; hi ha altres projectes germans de Wikimedia  per a aquests continguts.
- La Viquipèdia cerca el "punt de vista neutral" és a dir, intenta aconseguir que els articles no exagerin un punt de vista específic. Això requereix oferir la informació des de tots els angles possibles, presentar cada punt de vista de forma precisa, dotar de context els articles perquè els lectors comprenguin totes les visions, i no presentar cap punt de vista com "el vertader" o "el millor".

- La Viquipèdia és de contingut lliure de manera que tothom hi pot col·laborar i la pot distribuir lliurement. Respecteu els drets dels autors que no volen que sigui d'aquesta manera. Cal que accepteu que alliberant la vostra col·laboració podrà ésser modificada i redistribuïda.

- La Viquipèdia segueix unes normes d'etiqueta. Respecteu els vostres companys viquipedistes fins i tot quan no compartiu les seves opinions. Comporteu-vos civilitzadament.


- La Viquipèdia no té normes inamovibles més enllà d'aquests cinc principis generals. Llancer-vos-hi!, perquè la gràcia d'editar és que, encara que es persegueix, no es requereix la perfecció. I no tingueu por de canviar res. Totes les versions anteriors dels articles estan desades; no hi ha forma que pugueu espatllar per accident la Viquipèdia o destruir el seu contingut irremeiablement. Per això mateix recordeu: tot allò que escriviu aquí passarà a la posteritat…


Espero que després d'aquesta explicación pogueu confiar més en la Viquipèdia, i també animar-vos a participar-hi!

dimarts, 19 de novembre del 2013

Exposicions d'identitat i territori

Avui han començat les primeres exposicions del treball de COED i G-TIC. Com han estat les primeres exposicions, no tenien cap referencia de com s'havia de fer, però el Jordi i la Rosa, ens han estat dient com havíen de ser les presentacions, i que hauría de millorar.

Algun del punts que han recalcat més ha estat la posició del cos, ja que és bo que hi hagi canvi de posició. I sobretot, en el suport visual, cal posar les pagines web d'on s'ha extret informació o bé imatges. 

Diari de seminari:

Hola!

Avui a seminari la Rosa ens ha fet recordar una conferència que vam tenir a principi de curs, anomenada "Què és educar?", la resposta a la pregunta és viure, aprendre i acompanyar.

Després hem estat parlan i comentant sobre els canvis que hi han actualment, ja que estem vivint un canvi d'era. La Rosa en un moment ha comentat que d'aqui poc surtiran les impresores 3D, personalment m'ha sorprès moltissim, ja que no acababa d'entrendre molt bé al que es referia. També m'ha fet pensar com serà el món d'aqui a uns anys. Ens ha posat aquest video, per així poder-ho entendre-ho millor.



Avui la Mònica Tamayo ha fet la lectura en veu alta, ha llegit un relat de Carlos Ferran. Després a l'Ivette i a mi ens tocava l'exposició  de l'actualitat educativa. Durant aquestes dues setmanes que hem estat seguint les notícies, hem vist que la més rellevant ha estat la següent: 
-Wert titlla d’absurd el pacte de l’oposició per derogar la Lei LOMCE. 

La Maria Font, l'Esther Argeligh i Marina Bover, han també fet l'exposició de la seva actualitat educativa, com a notícies rellevants han destacat aquestes: 
-Penalització si suspens en les escoles d’idiomes (pujada d’un 55% de les taxes).
- Als estudiants d'ERASMUS els hi trauran les beques de 215€ .




dilluns, 18 de novembre del 2013

Diari de seminari:

Hola!

Avui a seminari hem estat comentant la nostra setmana de reflexió i practiques educatives. La Rosa, ens ha estat preguntant sobre les activitats que vam estar fent. Quan ens ha preguntat per les dues que més ens van agradar, tot el grup hem coincidit en la mateixa resposta, l'activitat que més ens va agradar va ser l'actuació d"COM SONA?" d'uns antics alumnes de Blanquerna. També l'activitat que més ens va agradar va ser, poder fer, en el meu cas, les primeres pràctiques en una escola bressol.

Aula de l' escola bressol,  El Drac

Aula de l'escola Bressol,  El Drac




dissabte, 16 de novembre del 2013

Pràctiques a l'escola bressol El Drac

Presentació de l’escola.

L’escola bressol El Drac està situada a Vilanova i la Geltrú, al Carrer del Canigó. Aquesta escola bressol és pública i ofereix els serveis de llar d’infants i menjador, per a infants de 4 mesos fins als 3 anys.

El primer dia de pràctiques.

La meva padrina de tercer és diu Lorena, varem arribar les dues juntes a l’escola. El primer que varem haver de fer va ser canviar-nos la roba que portàvem, i desprès hem va ensenyar l’aula en la que ella està i més tard l’escola en general, també em va presentar a la professora de l’aula, és diu Anna.


A les 9:00 varem tornar a l’aula, ja que havíem de rebre als infants. La professora em va estar explicant que just feia una setmana aproximadament que havien ja acabat el període d’adaptació.


Aquesta és una fotografia de l’horari d’adaptació dels infants del mes de setembre. La professora el que va fer va ser, primer de tot començar amb petits grups i poca estona perquè els infants s’anessin acostumant, i així al cap d’un mes aproximadament ja poder tenir tot el grup de classe acostumat, ja que pels infants es una cosa totalment nova.





L’Anna, la professora hem va estar explicant la història de l’escola mentre jo anava jugant amb alguns infants. Hem va explicar que al començament era una guarderia, on hi podien anar els infants que més ho necessitaven, i que ara ja és una escola bressol. Més tard, varem portar als infants al pati, quan varen decidir entrar-los a l’aula, l’Anna em va deixar participar amb una de les tasques que s’ha de dur a terme quan es torna del pati.


La tasca era rentar les mans i la cara als infants, primer ella ho va fer i em va ensenyar com havia de posar a l’Infant. Quan va ser  hora de que ho fes jo va ser terrorífic, vaig mollar a quasi tots els infants, tot i que semblava algo fàcil, no ho era.

També desprès d’anar al pati se’ls hi canviava el panyal, i si anaven molt bruts la roba també.



Molts dels infants marxaven a les 12:00, i solament dos alumnes de deu es quedaven a menjar. L’hora de menjar em va sobtar, ja que primer de tot els van donar un plat amb carn, i la professora els deixava menjar amb les mans i si no ho acabaven no els obligava, ja que en moltes escoles les monitores emboteixen el menjar als alumnes.


Desprès de menjar, la professora els deixava jugar una estoneta i així desprès poder-los posar a dormir. Mentre els infants dormien, la Lorena, l’Anna i jo, varem estar fent un mòbil de la tardor.



Cap a les 4:00 varem despertar als nadons que dormien, ja que a les 4:30 els seus pares els venien a buscar. També mentre els infants dormien em van estar explicant el funcionament de l’escola, i la dinàmica que seguia l’Anna.



Segon dia de pràctiques

Com el primer dia, el primer que s’ha de fer és canviar-se i seguidament anar a rebre als infants. Avui els infants faran la seva primera experimentació, que consistirà en experimentar els moniatos. Aquesta activitat consisteix en que la professora presentarà els moniatos als alumnes, tot seguit els assentarà de quatre en quatre a les cadires, per així que puguin tenir tot el temps necessari perquè ho toquin, ho mengin, ho experimentin amb els dits....La `professora em va comentar que no tots tindrien el mateix interès però que s’ha de respectar, és a dir, si un infant no ho vol experimentar, no cal obligar-lo.


Com vaig poder observar, alguns infants varen mostrar molt interès amb els moniatos, i inclús en van menjar. D’altres no és van veure tan entusiasmats per experimentar i van anar a jugar amb altres jocs.

Aquest dia no van tenir tan de temps per anar fora el pati, perquè havien estat experimentant amb els moniatos. 





Aquest dia és van quedar tres infants a menjar, i per tant, vaig poder donar de menjar a un dels alumnes, hem va agradar molt l’experiència.
A la tarda, quan els infants dormien, l’Anna, la Lorena i jo varem aprofitar per a fer algunes manualitats. 
L’activitat va consistir en amb botelles de Coca Cola, una joguina 
                                   







       


Google Sites





Avui a la classe de G-TIC, el Jordi ens ha ensenyat una nova aplicació que és el Google Sites. Aquesta aplicació en línia permet crear un lloc web o una intranet per compartir informació amb molta facilitat tant per veure-la com per editar-la amb un grup reduït, o bé amb gran grup. Aquest espai el podem fer públic o privat.

El google sites que hem fet el meu grup, està basat bàsicament en nosaltres, és a dir, tracta de les persones el qual el formem, que som els del final de la classe de G-TIC. En anomenem : “Una petita família”.


En el següent link podreu veure el nostre google sites i qui som:

dijous, 14 de novembre del 2013

Bookmarks

Els bookmarks són uns marcadors d’enllaços a llocs web que fan més fàcil per tornar als seus llocs preferits.

Com podem crear un bookmark?


Per crear un bookmark, s’ha de fer clic a la icona de l'estrella a la barra d'adreces. L'estrella es tornarà groga i un marcador per a la pàgina activa serà creat a la carpeta. 


On podem trobar els nostres bookmarks?

La manera més fàcil de trobar un lloc que hem fet un bookmark, és de començar a escriure el nom a la barra d’adreces. Mentre anem escrivint, aniran apareixent una sèrie de pàgines que nosaltres haurem fet un bookmark. Finalment, només haurem de pitja sobre i ens portarà directe. 

dimarts, 12 de novembre del 2013

L'orquestra simfònica


A l'assignatura de música hem estat treballan l'orquestra simfònica, que està formada per un gran nombre d'instruments, que s'apropa algunes vegades al centenar. La composen 4 grans famílies d'instruments:


                          1-Familia de Corda                       3-Familia de Vent-Fusta
                          2-Familia de Vent-Metall              4-Familia de Percussió





La professora ens va dir que haviem d'anar a veure una Orquestra Simfònica, unes amigues de classe i jo vam decidir anar-hi el 5 de novembre del 2013, aprofitant que n'hi havia al Liceu.
L'Obra estava composta perdues parts, en la primera part van tocar tots els instruments de l'orquestra i al final van cantar elcor del Liceu. En la segona part, no hi havien tants instruments de percussió, però es van afegir dos solistes, una d'elles soprano i l'altre mezzosoprano.





La Cobla


La professora de música ens va encomenar fer un treball sobre la cobla, en que haviem d'explicar l'història i també la classificació dels instruments segons el seu orígen.

1.L'Història de la cobla:

Formació instrumental típica de Catalunya. Els seus orígens es remunten a una formació antiga que es deia; tres quartants, i el formaven tres músics que tocaven quatre instruments: el sac de gemecs, la tarota i el flabiol i tamborí.
La cobla actual, normalment la formen 11 músics que toquen 12 instruments. Alguns d'aquest instruments són originaris i típics de Catalunya i altres s'utilitzen en diferents formacions com bandes, orquestres simfòniques... És a dir, que la cobla fusiona instruments de diferents cultures per crear una cultura musical pròpia.

2.Classificació d'instruments musicals de ña cobla segons el seu orígen:

















Instruments de la cobla típics de Catalunya:    Instruments de la cobla no típics de Catalunya:

 -Flabiol i tamborí                                                 -Trompeta x2
 -Tenora x2                                                           -Trombó
 -Tible x2                                                               -Contrabaix
 -Fiscorn x2


Per més informació, podeu visitar aquesta pagina web: http://grups.blanquerna.url.edu/m21/pagines_navegacio/Ini/navega.htm


dilluns, 11 de novembre del 2013

Travessa d'orientació: Baixador de Vallvidriera fins a Sant Cugat

Hola!

Després d'haver assistit a la conferència de Jaume Cela, tocà fer la travessa d'orientació. Primer de tot, vam haver d'agafar metro i fer transvord, quan ja vam arribar on haviem quedat amb la professora i els altres companys, ens vam posar per grups de sis o set persones, per començar a fer la travessa.

El meu grup estava format per l'Iván, l'Ivette, l'Aina, la Cristina, l'Ariadna i jo. Vam ser el primer grup en sortir, portavem mapa, però no s'acababa d'entendre massa bé per on havíem d'anar. Per sort, la MªDolors, també ens va donar un full en el que hi havien coses que ens podriem trobar.


                          



  
                 
                   
            Va ser una experiència molt bona i positiva, ja que vaig poder conèixer més                   
als meus companys i vam poder treballar com un gran equip.




Setmana de practiques i reflexió educatives

Conferència de Jaume Cela: “Quatre reptes a l’Escola d’avui”

Avui comença la setmana de practiques i reflexió amb una conferència de Jaume Cela, que s'anomena: "Quatre reptes a l'Escola d'avui".

Els 4 reptes que l’escola d’avui necessita són:

 1.Deixar que les criatures siguin criatures

 2.Corrículum rellevant, que tingui clar tres preguntes:
  -que em d’ensenyar?
  -quina relació ha de mantenir el present amb la tradició?
  -de quina manera el currículum no pot ser neutre?

 3.La recerca de centres el més inclusius possibles

 4.Donar sentit en allò que fem

 Els 3 verbs que cal destacar i que són molt importants són: acollir, mostrar i acompanyar, és a  dir, s’hauran d’acollir a tot tipus de nens, mostrant al món i acompanyant a la descoberta del  món.