dissabte, 5 d’octubre del 2013

Creative Commons

Actualment hem de tindre molt en compte les noves tecnologies i la quantitat d'informació que hi ha per Internet, és per això que s'ha de tindre cura del contingut que agafem de les pàgines web. 

En aquesta entrada us parlaré sobre les Creative Commons, la llicència principal que permet gestionar la informació que un penja a Internet, decidint si vol que aquesta es pugui compartir i que tothom en pugui fer ús o que estigui restringida. A més a més, és un tema que va lligat a la cultura i el programari lliure.


Creative Commons és una organització que permet als autors i creadors de programes, imatges o informació diversa compartir voluntàriament la seva feina, entregant-ne les llicències.

Quan búsquem imatges o qualsevol informació per Internet que les voler fer pròpies, primer de tot cal que les búsquem llicenciades en Creative Commons, però per això haurem de mirar quina llicència tenen, ja que hi ha diferents tipus que acontinuació us posaré el link per a que hi pogeu accedir:   http://es.creativecommons.org/blog/licencias/

Hi ha molts portals a Internet com ara imatges, música, vídeos…amb llicències Creative Commons, i que això vol dir que les podem utilitzar lliurement depenent de la llicència que tingui. Per aconseguir una llicència Creative Commons és molt senzill, només cal entrar a la pàgina web i anar a l'apartat de "Licence", fer clic a Choose a Licence, i escollir quines licències es volen posar al bloc, seguidament, caldrà copiar el codi "embed" a la pàgina web on es vulgui posar. 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada