dijous, 31 d’octubre del 2013

Prezzi



A la classe de G-TIC, hem començat a treballar amb un nou programa anomenat Prezzi. El Prezzi és un programa de presentacions com el Power Point, però és més dinàmic i alhora original, ja que permet una visió més apropada o més allunyada de la zona de presentació.

Prezzi s’utilitza com una eina de presentació d’intercanvi d’idees, ja sigui de forma lliure o estructurada. També permet compartir-ho, de manera que més d’una persona pot estar-hi treballant.
En l'àmbit educatiu aquesta eina permet ensenyar als alumnes unes bones habilitats comunicatives, ja que és un programa de suport molt útil per a un discurs. També cal destacar que aquest programa ofereix dues llicències, l'Edu Enjoy I L'Edu Pro, destinades exclusivament a l'ús educatiu. 

Però per utilitzar-ho, primer de tot ens hem d’haver registrat i fer un usuari privat en l’àmbit educatiu. I això és el que hem fet avui a la classe. Ens hem estat registrant, i una vegada registrats, el Jordi ens ha dit que havíem de fer el nostre primer Prezzi. Aquest primer Prezzi, havia de tractar sobre la família.


Aquest és el meu prezzi: 


Anàlisi de bloc

Aquesta entrada la dedico a l'Escola Pla de l'Avellà, de Cabrera de Mar.

He decidit analitzar el bloc d'aquesta escola ja què és un dels proposats pel professor de G-TIC. Me decantat per aquest per l'estructuració del bloc, ja que està molt ben organitzat i tot molt ben especificat. 

Just a l'entrar en el bloc tenim les entrades més important per l'escola com ara: els horaris que fa l'escola i les excurcions que es faràn aquell mes (incluint el presupost d'aquestes), és una manera que els pares puguin estar informats en tot moment. A mesura que he anat experimentant el bloc, he vist que dalt de tot tenen diferents pestanyes, ja que és una manera de tindre més organitzada la informació i que poden ser del nostres interès. A més a més, és força útil pel que fa els pares.

També m'he fixat en que tenen la normativa de l'escola i la metodologia a la vista de tothom, ja que així et pots fer una idea més clara de com treballen. 


Aquesta escola fa públiques les festes de calendari escolar, és algo important pels pares, ja que es poden organitzar millor, i també els professors poden estar al corrent del que es farà a l'escola. 

També he pogut observar que els continguts que tenen en el bloc són documents word, és a dir, documents escrits. A la part dreta del bloc tenen subapartats que fan referència als diferents cicles, i si cliquem per exemple a "cicle mitjà", ens surten fotografies i vídeos que també publiquen. 


He arribat a la conclusió que aquest bloc està dirigit a pares de l'escola, però també a pares que estiguin interessats en portar als seus fills en aquest centre. 

Us poso el link del bloc d'aquesta escola aquí per si voleu consultar-lo: 

http://escolapladelavella.blogspot.com.es/


"Una imatge val més que mil paraules" - Tuson, J (2001)

Aquest és un treball que vam fer a la classe de COED, constistia en llegir un fragment d'un llibre, en el nostre cas, ens va tocar "Una imatge val més que mil paraules"- Tuson, J (2001), tot seguit haviem de fer un resum i explicar allò més important.


Aquest primer capítol obre un debat entre les imatges i la llengua per saber quin d'aquests dos termes té un paper més important.

L'autor fa referència a la llengua com a més útil que les imatges, però que aquestes imatges actualment són imprescindibles. Per exemple, la televisió convina les imatge i la llengua per tal d'aclarir la informació donada. També cal dir que moltes paraules els hi atribuïm unes certes imatges.

Es cert que amb imatges podem crear fragments de la realitat però només la llengua té una capacitat sintàctica, és a dir, amb la llengua podem expressar de manera clara i distinta la realitat.


Ariadna Muñoz, Aina Masseguer i Núria Pujol.

divendres, 25 d’octubre del 2013

Google Drive

Google Drive és una eina de Google que ens ofereix guardar, editar, comentar, compartir i publicar documents on-line de manera privada o en grup. Amb aquesta nova aplicació de google és poden crear documents de text, presentacions, formularis, fulls de càlcul, dibuix i més, també podem posar etiquetes i guardar-los en carpetes per a poder localitzar-los més fàcilment. A més a més, s'hi pot accedir des de qualsevol aparell electronic que tingui connexió a Internet, i també pot estar editant més d'una persona el mateix document. 

En aquesta imatge podem observar les diferents carpetes: 



Com he dit anteriorment amb Google Drive podem crear documents, presentacions, formularis... per a poder-ho fer només cal tenir un compte de gmail.Una vegada creada la conta només caldra accedir a "Drive", i clicar el botó de "Crear", d'on sortiran diferents opcions. 


dimecres, 23 d’octubre del 2013

Power Point


Microsoft Power Point és un programa especialment dissenyat per a fer presentacions pràctiques a partir de diapositives amb quadres de text, imatges, animacions i altres coses.


Moltes vegades l’utilitzem com a eina de suport alhora de fer una exposició oral. Però no només té aquet ús, també s’utilitza en l’àmbit de l’educació per corregir textos davant la classe. És una manera més dinàmica de corregir per exemple, els dictats. També el podem utilitzar no només per corregir, sinó per explicar algun tema en concret, per tal de que la classe sigui més enriquidora, dinàmica i innovadora.


dilluns, 21 d’octubre del 2013

Diari de seminari: 21/10/2013

Hola!

Aquesta classe de seminari va començar amb l'explicació de la vaga d'educació. Més tard, la Maria va fer la lectura en veu alta sobre un text, i la Marina va fer l'exposició de l'imatge que va fer ella quan va anar a Costa Rica amb la seva familia. L'Esther, també va fer l'exposició de l'imatge de Chan Kwok Huung.

dissabte, 12 d’octubre del 2013

Canal RSS

Què és RSS?

El canal RSS és una forma molt senzilla per a poder rebre, directament en el ordinador o en una pàgina web on-line, informació actualitzada sobre les pàgines preferides,sense la necessitat de que haguem d’anar a mirar-les una per una.

La informació s’actualitzarà automàticament, sense haver de fer res. Per rebre les notícies RSS la pàgina haurà de tenir disponible el serveis RSS i també s’haurà de tenir un lector RSS.


Com podem rebre RSS?

Per rebre RSS calen 2 coses:


-Que la pàgina web que interessa tingui disponible el servei RSS. Això ja és bastant habitual, sobretot en els blogs, ja que tenen habilitats de RSS per defecte. És reconeix ja que tenen aquest logotip:         
                                                          

-Per altre banda, s'haurà de trobar un lector RSS, que pugui ser de diferents tipus. 

Una vegada el programa ja estigui instal·lat o donat d'alta, s'hauràn de seleccionar aquelles pàgines web de les que és volen rebre informació.

Els agregadors de distribució són: 
·         Marcel
·         Akregator
·         Mozilla firefox
·         Sage
·         Mozilla Thunderbird
·         Ticker

Per fer-vos uns idea us deixo aquest vídeo: 

dijous, 10 d’octubre del 2013

Software lliure i Software privatiu


Avui en dia, hi ha molta informació per Internet, i existeixen dos tipus de programaris o també el que s'en diu "software" que dirigeix si la informació pròpia d'un usuari pot ser compartida o bé utilitzada per altres persones. És així com diferèncien els dos tipus de "software" el privatiu i el lliure. 

Software privatius:  Programa que està sotmès a restriccions sobre el seu ús, la seva

modificació o la seva distribució. No acompleix alguna de les quatre llibertats del software lliure. No es pot descarregar lliurement, no es pot modificar perquè el seu codi font no és públic, no es pot distribuir lliurement i només es pot utilitzar en un àmbit definit. Si es produeix qualsevol violació d’aquestes restriccions és un delicte (Pirateria informàtica).


Software lliure: Programa que es pot utilitzar en qualsevol àmbit, es pot descarregar gratuïtament, distribuir-lo i modificar el seu codi font i distribuir les modificacions de forma lliure (sense cometre un delicte).


dissabte, 5 d’octubre del 2013

Creative Commons

Actualment hem de tindre molt en compte les noves tecnologies i la quantitat d'informació que hi ha per Internet, és per això que s'ha de tindre cura del contingut que agafem de les pàgines web. 

En aquesta entrada us parlaré sobre les Creative Commons, la llicència principal que permet gestionar la informació que un penja a Internet, decidint si vol que aquesta es pugui compartir i que tothom en pugui fer ús o que estigui restringida. A més a més, és un tema que va lligat a la cultura i el programari lliure.


Creative Commons és una organització que permet als autors i creadors de programes, imatges o informació diversa compartir voluntàriament la seva feina, entregant-ne les llicències.

Quan búsquem imatges o qualsevol informació per Internet que les voler fer pròpies, primer de tot cal que les búsquem llicenciades en Creative Commons, però per això haurem de mirar quina llicència tenen, ja que hi ha diferents tipus que acontinuació us posaré el link per a que hi pogeu accedir:   http://es.creativecommons.org/blog/licencias/

Hi ha molts portals a Internet com ara imatges, música, vídeos…amb llicències Creative Commons, i que això vol dir que les podem utilitzar lliurement depenent de la llicència que tingui. Per aconseguir una llicència Creative Commons és molt senzill, només cal entrar a la pàgina web i anar a l'apartat de "Licence", fer clic a Choose a Licence, i escollir quines licències es volen posar al bloc, seguidament, caldrà copiar el codi "embed" a la pàgina web on es vulgui posar.